maandag 17 januari 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Taskforce VVC
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  DOSSIERS  >  DOSSIERS OP ALFABET  >  DOSSIERS T
 >  TASKFORCE VVC 
DOSSIER 035 : TASKFORCE "VROUWEN, VEILIGHEID EN CONFLICT"

Taskforce Vrouwen, Veiligheid en Conflict (Taskforce VVC)Minister de Geus van SZW heeft in november 2003 samen met zijn collega's van Defensie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken een taskforce ''Vrouwen, Veiligheid en Conflict'' ingesteld, die tot doel heeft op nationaal en internationaal niveau de rol van vrouwen te vergroten in conflictpreventie, conflictoplossing en internationaal op het terrein van naoorlogse wederopbouw.

Berichtgeving over de activiteiten van de Taskforce vindt u in de rubriek Taskforce Vrouwen, veiligheid en conflict op emancipatieweb.nl.

Zie ook:


Berichten en artikelen (in chronologische volgorde):

  • Grotere rol vrouwen bij vredesmissies (Ministerie van SZW, persbericht 20 oktober 2006). Er is een groeiend besef dat vrouwen niet alleen sláchtoffer zijn in gewapende conflicten, maar dat ze ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het herstellen en handhaven van de vrede. Dat zegt minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag op de slotbijeenkomst van de Taskforce ‘Vrouwen, Veiligheid en Conflict’.

hspace=0

  • Nieuwe Taskforce over vrouwen in oorlog (Op Gelijke Voet, februari 2004). Vrouwen moeten een grotere rol krijgen bij conflicten in oorlogssituaties. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut Clingendael. Eind 2003 is de Taskforce ''Vrouwen, veiligheid en conflict'' ingesteld door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Taskforce heeft drie jaar de tijd om de rol van vrouwen te verbeteren.
  • Jorritsma voorzitter Taskforce-vrouwen (Het Financieele Dagblad, 18 november 2003). Burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD) van Almere wordt voorzitter van de Taskforce Vrouwen, Veiligheid en Conflict. Onder leiding van de oud-minister van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken moet de taskforce ervoor zorgen dat vrouwen een grotere rol krijgen in gebieden waar Nederlanders actief zijn binnen een internationale vredesmissie.


Instelling van de VVC