NIEUWS VAN EMANCIPATIE.NL

nr. 066 -  18 december 2001 t/m 6 januari 2002

Alle nieuwe links van de afgelopen periode, gesorteerd op rubriek

  Inhoud
 
  Nieuws
 
  Aan de zijkant
 
  Dossiers
 

Het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging opende op 19 december 2001 een prachtige site over de feministe Aletta Jacobs (1854-1929), een van de voorvrouwen van de eerste feministische golf in Nederland. Biografie, bibliografie, fotoboek, jaartallen, thema's uit Jacobs' leven, pagina's over scripties, het staat er allemaal. U mag de komende dagen gerust spijbelen van emancipatie.nl tot u dit allemaal bekeken heeft.
  • In de dossierkast:
    • Wij hadden zelf een bescheiden eigen verzameling links naar informatie over Aletta Jacobs, maar daar was in de verste verte nog geen dossier van te maken. Nu het IIAV de prachtige site Aletta Jacobs heeft gemaakt kunnen wij ons materiaal wel publiceren: zie dossier 032.
  • In dossier 025 (Vrouwen in de wetenschap en het hoger onderwijs):

  Bibliotheek
 
  • Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Doorgroei van arbeidsparticipatie. Rapporten aan de Regering nr. 57, Den Haag: Sdu Uitgevers, 1999. ISBN 90 12 09 07 09.
  Naar emancipatie.pagina.nl
 
  Archief nieuwsbrieven
 
  Abonnementen op deze nieuwsbrief : inschrijven en opzeggen
 
  • Inschrijven / opzeggen door vanaf het aan of af te melden mailadres een mailtje te zenden aan nieuwsbrief@emancipatie.nl met de tekst "begin abonnement nieuwsbrief" of "stop abonnement nieuwsbrief"
 

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...