NIEUWS VAN EMANCIPATIE.NL

nr. 032 -  18 t/m 25 februari 2001

Alle nieuwe links van de afgelopen week, gesorteerd op rubriek

  Inhoud
 
  Nieuws
 
  Agenda
 
  Andere sites (A-Z en op onderwerp)
 
  • De Katholieke Plattelandsvrouwen Nederland dragen sinds 1 januari 2001 de naam ZIJ-ACTIEF, katholiek vrouwennetwerk, voorheen Katholieke Plattelandsvrouwen Nederland. "Deze nieuwe naam past beter bij onze leden in de 21e eeuw past. Wij zijn vrouwen, we zijn actief, we hebben een katholieke achtergrond, we werken veel samen met elkaar en met andere organisaties". Zij-actief is een vrouwenbeweging waarbij 50.000 vrouwen wonend en werkend op het platteland zijn aangesloten. Vrouwen komen samen op de lokale afdelingen bij ontspannende, informatieve en culturele bijeenkomsten, excursies en cursussen.

  • In de subrubriek In blijde verwachting: Avanti: Emancipatie - Educatie, Cultuur, Ontmoeting (Almere) gaat 11 maart online.

  • Feminist Economics Network in the Netherlands (FENN)

  Bibliotheek on line
 
  • Feminisering van het basisonderwijs & Intercultureel leren in het onderwijs. Dubbelspecial van Vernieuwing, Jaargang 60, nummer 2 (februari 2001). In rap tempo en vrijwel onopgemerkt verandert de samenstelling van het lerarenkorps in het basisonderwijs. De statistieken laten zien dat het aandeel vrouwelijke basisschoolleerkrachten in twintig jaar tijd met de helft is toegenomen: van 50 procent in 1980 tot zo'n 75 procent in 1999. Hoewel deze ontwikkeling zeer ingrijpend en moeilijk te ontkennen lijkt, wordt hier in de media niet tot nauwelijks over geschreven en gediscussieerd. 
  Plaatselijke sites
 
  Archief nieuwsbrieven
 
  Abonnementen op deze nieuwsbrief : inschrijven en opzeggen
 
  • Inschrijven en opzeggen kan via deze pagina van ListBot