SPOED: SIRENEN ZOEKEN LEDEN !!!

Bericht op de rondzendlijst Feminisme, 24 november 2001

Beste lezer dezes, 

Je bent waarschijnlijk al bekend met de Sirenen, de studievereniging van Vrouwenstudies aan de UvA. Op dit moment zijn we bezig om de Sirenen om te zetten van de zelforganisatie die het was naar een officiŽle studievereniging. De reden hiervoor is dat we denken dat een officiŽle studievereniging meer structuur en continuÔteit kan bieden, dat een officiŽle studievereniging ondersteuning kan bieden aan studenten en docenten en een duidelijk aantoonbare achterban voor Vrouwenstudies kan vormen.

Op het moment dat je dit mailtje leest is vooral dat laatste erg urgent. De toekomst van Vrouwenstudies is wederom onzeker, en hoe meer aantoonbaar enthousiasme er voor Vrouwenstudies is, hoe beter. Als studievereniging hebben we daarom toegezegd aan Saskia Poldervaart (coŲrdinator Vrouwenstudies) extra vaart te zetten achter de ledenwerving. Hoe meer leden, hoe meer aantoonbare achterban tenslotte.

Naast deze brandende actuele kwesties zijn er natuurlijk ook andere zaken waaraan de Sirenen aandacht besteden. Zo krijg je bij je lidmaatschap automatisch een abonnement op de Sirene (het blad van Vrouwenstudies), organiseren we elke tweede woensdag van de maand een Feministisch Kafee in kraakcafe de Molli (van Ostadestraat 55 hs), en is er elke donderdag vanaf 17.00 een borrel in de Engelbewaarder (Kloveniersburgwal, tegenover het Bushuis). In de toekomst willen we deze activiteiten uitbreiden door bijvoorbeeld  film- en lezingencycli te organiseren.

Mocht je na het lezen van dit mailtje interesse hebben om lid te worden dan kan dat op de volgende manieren: je kunt aanstaande maandag of dinsdag langskomen in het Atrium om je in te schrijven of een mailtje sturen naar sirenen2001@hotmail.com. Lid wordt je al voor de spotprijs van twintig gulden.

Hopelijk tot ziens,
 
Joanne van den Eijnden-voorzitter
Lotte Nijland-secretaris
Simone Kamman-penningmeester